Södra Änggården round logoSödra Änggården round logo

Hitta din drömlägenhet i Södra Änggården

Södra Änggården är mer än bostäder. Det är en hel stadsmiljö med gator och torg, parker och service. Här får du en snabb överblick över den nya stadsdelen och vad den kan erbjuda dig som är sugen på att flytta till staden vid skogen.

Hem med vackra miljöer och genomtänkta detaljer för aktiva människor som vill ha mer tid till det som är viktigt. Ett av kvarteren kommer dessutom att ha milsvid utsikt. Skanska planerar att bygga cirka 300 bostadsrätter fördelade på tre kvarter i den nya och dynamiska stadsdelen Södra Änggården
Läs mer
Välkommen till Södra Änggården i Göteborg. Här planerar vi för ca 500 bostadsrätter i en expansiv och naturnära stadsdel. Först ut är Brf indigo, ett kvarter med ca 110 bostäder.
Läs mer
Bonava kommer att bygga tre kvarter och säljas i olika etapper. Först ut är Explora med 200 bostadsrätter. Vi låter naturen flytta in i kvarteret med växtligheter både interiört och exteriört. En stor grönskande innergård, gemensamhetslokal med övernattning, takterrass och parkeringsgarage.
Läs mer
Lugn innergård, lummiga takterrasser och fina butikslokaler i entréplan – det är essensen av Hökerum Byggs bidrag till Södra Änggården. Totalt blir det ca 400 bostadsrätter.
Läs mer
Månsson Fastigheter AB utvecklar 135 hyresrätter i den nya stadsdelen. Bostäderna kommer att förmedlas via HomeQ. Uthyrning startar våren 2025.
Läs mer
Platzer är initiativtagare och markägare i projektet och har samordningsansvar i utvecklingen av stadsdelen. Platzer utvecklar även skolan samt p-hus i området. Dessutom är Platzer hyresvärd till våra befintliga fastigheter i området.
Läs mer
Blue S shape

Arkitekterna bakom visionen

Platzer Fastigheter är initiativtagare till Södra Änggården. För ungefär tio år sedan fick de idén att förvandla Högsbo industriområde till en urban stadsdel. Okidoki arkitekter fick uppdraget att rita den nya stadsdelen. I arbetet med att planera framtidens stad har man utgått från det som fungerat historiskt. Därför byggs Södra Änggården efter kvartersstadens principer som de ser ut i exempelvis Linné och Majorna – en tät stad där många människor tar plats och träffas, och där det är lätt att få vardagen att fungera.

Läs mer om Okidoki
Street at Södra Änggården