skip to Main Content

Vulkano – upplevelsegalleri med oändligt högt till tak

Vulkano är ett upplevelsegalleri med uppdraget att ge en försmak av Södra Änggården innan stadsdelen är färdigbyggd. Genom Vulkano börjar konsten och den urbana känslan sippra in i det som just nu är ett öde industriområde. Vulkano är en ateljé för allehanda hemlösa konstprojekt, eventyta för upplevelser som behöver en tillåtande miljö med takhöjd och jourhavande galleri för stora och små verk som söker en publik. Vulkano är dessutom värd för Södra Änggårdens showroom, som är en upplevelse i sig.

Har du idéer som behöver svängrum och publik är du välkommen att kontakta Vulkanos curator Jordan Loraine på vulkano@sodraanggarden.se.

atelje-for-hemlosa-konstprojekt

Ateljé för hemlösa konstprojekt

Vill du ha en temporär ateljé i Vulkano? Här finns alltid ett hörn för konstnärer och hantverkare som har en idé att förverkliga. Stora ytor och hög takhöjd gör att lokalen öppnar sig även för dig som har mastodontprojekt i tankarna.

vulkano-eventyta-for-upplevelser

Eventyta för
upplevelser

Vulkano är vidöppet för event som riktar uppmärksamheten mot Södra Änggården. Här finns alla möjligheter att ordna en intim föreläsning, interaktiv workshop, dansföreställning eller vad du nu vill göra.

jourhavandegalleriscen

Jourhavande
galleri & scen

Söker du en plats där du kan ställa ut dina målningar, fotografier, skulpturer, installationer eller kanske iscensätta en interaktiv föreställning? Då är Vulkano ett galleri och en scen med oanade möjligheter.

Kalender

30/3 from 18.30

Sofar Sounds Gothenburg – Concert

You’ll see 2 or 3 short sets from incredible performers from all musical genres, and sometimes even spoken word, comedy or dance. Each show’s lineup is curated by our artist booking team to be diverse and varied. Grab your ticket and get ready to discover your new favorite artist!

GET TICKETS

6:e maj från kl11

CYKELFEST 2023

Varmt välkomna på första upplagan av Cykelfest!
Kom till Vulkano i Södra Änggården den 6:e maj för en heldag i cykelns tecken. Vi kommer ha aktiviteter såsom försäljning av begagnade cyklar, gör-det-själv-verkstad, swapmeet/marknad, lotteri, food truck, kaffe, fet musik, cykelbibbla och mycket mycket mer!
Inträdet kostar gratis så tipsa alla du känner så ställer vi till med en riktig folkfest!
🚲 🚲 🚲 🚲—–OBS! —- 🚲 🚲 🚲 🚲
Har du cykeldelar eller cyklar du vill sälja?
En säljplats kostar 50 kr framtill 9/4, därefter 100 kr. Att hyra ett bord kostar 100 kr.
Anmäl dig genom att maila ditt namn, telefonnummer och om du behöver hyra ett bord till gbgcykelfest@gmail.com Betalning sker med Swish i samband med bokningsbekräftelse.
LÄS MER