skip to Main Content

Vulkano – upplevelsegalleri med oändligt högt till tak

Vulkano är ett upplevelsegalleri med uppdraget att ge en försmak av Södra Änggården innan stadsdelen är färdigbyggd. Genom Vulkano börjar konsten och den urbana känslan sippra in i det som just nu är ett öde industriområde. Vulkano är en ateljé för allehanda hemlösa konstprojekt, eventyta för upplevelser som behöver en tillåtande miljö med takhöjd och jourhavande galleri för stora och små verk som söker en publik. Vulkano är dessutom värd för Södra Änggårdens showroom, som är en upplevelse i sig.

Har du idéer som behöver svängrum och publik är du välkommen att kontakta Vulkanos curator Jordan Loraine på vulkano@sodraanggarden.se.

atelje-for-hemlosa-konstprojekt

Ateljé för hemlösa konstprojekt

Vill du ha en temporär ateljé i Vulkano? Här finns alltid ett hörn för konstnärer och hantverkare som har en idé att förverkliga. Stora ytor och hög takhöjd gör att lokalen öppnar sig även för dig som har mastodontprojekt i tankarna.

vulkano-eventyta-for-upplevelser

Eventyta för
upplevelser

Vulkano är vidöppet för event som riktar uppmärksamheten mot Södra Änggården. Här finns alla möjligheter att ordna en intim föreläsning, interaktiv workshop, dansföreställning eller vad du nu vill göra.

jourhavandegalleriscen

Jourhavande
galleri & scen

Söker du en plats där du kan ställa ut dina målningar, fotografier, skulpturer, installationer eller kanske iscensätta en interaktiv föreställning? Då är Vulkano ett galleri och en scen med oanade möjligheter.

Kalender

6 och 7 maj

Bloom

Vernissage fredag 6 maj 17.00 – 20.00 med musik cirka 19.00.

Öppet lördag 7 maj 12.00 – 16.00.

En grupputställning innehållandes fotografi, måleri/teckning och skulptur av konstnärer verksamma i Stockholm, Göteborg, London och Berlin. Som en del av utställningens vernissage tillkommer ett musikaliskt framträdande av en duo bestående av slagverk och trombon. Stycket som framförs kommer att vara skrivet specifikt för att passa för Vulkano och lokalens speciella akustik.

Lördag 14 maj kl 13.00 – 16.00.

Växtträff och sticklingbyte

För besökare: Inträdet är gratis.

För säljare: Mejla sticklinggbg@gmail.com om du är intresserad av ett gratis försäljningsbord. Beskriv vad du vill sälja, allt växtrelaterat är ok så som krukor, fröer, växt-konst mm.

För dig som vill byta växter: Du behöver inte boka ett bord – eller slå dig ihop med någon kompis! Annars kan du ta med dina sticklingar och byta med någon på plats!

Detta event hör ihop med FB-gruppen Stickling & växtloppis Göteborg

Läs mer

Måndag 16 maj

Sofar Sounds Gothenburg

Ett intimt livemusikevent.

19, 20, 21, 25, 26 och 27 maj

Mathissen

I en kall och tom källarlokal någonstans utanför Göteborg sitter yrkesmördarna Bell och Gus och väntar. De har gjort otaliga jobb ihop, alltid på samma sätt. Väntan, signalen, jobbet, och sedan hem igen. Simpelt. Men denna kväll är det något som inte står riktigt rätt till.

3, 4 och 5 augusti

ALL MY FRIENDS ARE STARS ART EXHIBITION

Showcasing some of Gothenburg’s coolest and newest artists on the scene.  Join us for art, music and good vibes!
For the seventh year in a row, the All My Friends Are Stars Music Festival is being held – now bigger than ever. More than 50 artists will showcase their talents around Gothenburg and Sweden during July-August 2022.

Läs mer