Rendering: Okidoki arkitekter

Från Högsbo industriområde till Södra Änggården

I Högsbo, vid Pågens brödfabrik, finns ett område med rejäl potential för utveckling. Läget är attraktivt mitt emellan centrum och havet. Botaniska, Slottsskogen och Linnéplatsen når man på bara några minuter och Änggårdsbergen ligger alldeles intill. Här ska Platzer skapa en tät och levande stadsmiljö där det är lika nära till gatuliv som det är till naturen.

Ett område med stor potential för utveckling

Södra Änggården är något av en oslipad diamant. Området ligger så nära Änggårdsbergen att det borde vara fullt av attraktiva bostäder och så nära centrum att det borde vara en tät och levande stadsmiljö. Här ska vi på Platzer skapa en ny stadsdel. Nu söker vi bostadsaktörer som vill vara med.

Det 300 000 kvm stora området ligger med ena långsidan mot Änggårdsbergens vilda natur och den andra mot Dag Hammarskjöldsleden. Det är cykelavstånd till centrum och till havet. Kollektivtrafikknutpunkter som Linnéplatsen och Marklandsgatan når man snabbt och enkelt.

Stark utveckling i hela området

Det är inte bara Södra Änggården som ska få ett lyft. Göteborgs stad har arbetat långsiktigt för att utveckla hela Högsbo. Ett exempel är Dag Hammarskjöldsleden som ska omvandlas till en boulevard med bostäder, kontor och kommersiella lokaler på båda sidor. På andra sidan leden pågår inflyttningen i nya Flatås park med ca 300 bostäder. Ett annat närbeläget exempel är den så kallade Blå tomten där 155 000 kvm industritomt ska utvecklas till en blandad stadsdel.

Skylt i Änggårdsbergen

För dig som inte vill välja mellan stadsliv och naturliv

Visionen är en tät och blandad stadsmiljö med naturen runt hörnet – ett drömläge för moderna storstadsbor som inte vill välja mellan stadsliv och friluftsliv. I Södra Änggården är det lätt att komma till natur, service och skola men också lätt att ta sig till stan. Varierad arkitektur gör det möjligt att hitta ett boende med karaktär och personlighet.