skip to Main Content
Visionsbild: Okidoki Arkitekter

Frågor & svar

Här har vi samlat vanligt återkommande frågor och svar om projektet Södra Änggården.

När sätter ni igång att bygga?

Vår vision är att börja bygga 2020 så snart detaljplanen har vunnit laga kraft. Vi har lovat staden 200 bostäder under 2021 (som en del i satsningen BoStad 2021).

Vad ska det bli av området?

Vi ska skapa en tryggare och mer levande miljö i det här området – en attraktiv stadsdel som kommer att leva mer dygnet runt. Nu är det bara människor här hela dygnet för att Pågen jobbar i treskift. I framtiden kommer området att leva av andra anledningar också.

Dessutom gör vi en viktig insats mot bostadsbristen. (I första delen av projektet ingår 200 bostäder i Stadens satsning BoStad2021).

Vilka byggaktörer kommer bygga Södra Änggården?

Södra Änggården kommer att skapas tillsammans av fem privata aktörer: Bonava, Hökerum bygg, PEAB Bostad, Hem från Skanska och Månsson Fastigheter. De fyra förstnämnda kommer att bygga bostadsrätter och Månsson Fastigheter ansvarar för hyresrätterna. Platzer fastigheter ansvarar för parkeringsgarage, skola och förskolor i Södra Änggården.

Jag är intresserad av en lägenhet i området? Blir det hyresrätter eller bostadsrätter? När kan jag signa upp mig på en lägenhet och vad kommer dom att kosta?

Det blir en blandning hyresrätter och bostadsrätter. Det kommer att finnas ett antal hyresrätter redan i första etappen. Du kan redan nu anmäla intresse. På sidan Intresseanmälan hittar du länkar till bostadsaktörerna PEAB Bostad, Bonava, Hökerum Bygg, Hem från Skanska och Månsson Fastigheter.

Hur blir det med p-platser under byggtiden och efter?

Det kommer att bli färre p-platser under byggtiden. Men vi räknar med att det kommer att finnas rimligt många p-platser i området.

Kommer grönkilen att vara kvar/Varför bygger ni inte på grönområdet?

Vi vill bevara grönskan och kommer därför att låta grönkilen vara kvar. Vi planerar för tre parker i området.

Kommer det att finnas någon handel eller service i området?

När området är fullt utbyggt har vi närmare 4 000 boende i områden. Det är ett tillräckligt stort underlag för att det ska finnas den typ av service som behövs för att man ska kunna sköta sin vardag. Exakt var de kommersiella ytorna kommer att placeras vet vi inte i nuläget.

Varför har ni namngett området till Södra Änggården?

Namnet Södra Änggården stämmer väldigt bra med det vi ska skapa här – ett bostadsområde med stadskänsla alldeles intill Änggårdsbergen. ”Högsbo industriområde” kommer att vara ett väldigt missvisande namn när vi är klara. Dessutom låter ju Södra Änggården väldigt trevligt och inbjudande.

Hittade du inte dina frågor och svar här?
Välkommen att kontakta oss så svarar vi på dina frågor.